Sepsiszentgyörgyön újra kinyitnak az edzőtermek és feloldják a hétvégi korlátozásokat miután szerdán a vörös besorolási határ (3,5 ezrelék) alá csökkent a 14 napra számolt koronavírus fertőzöttségi mutató. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint szerdán az ezer lakosra jutó igazolt koronavírusos megbetegedések száma 3,19 ezrelék volt, ez egyben az elmúlt hónap eddigi legalacsonyabb fertőzöttségi értéke.

A koronavírus fertőzések arányának csökkenésének köszönhetően a Kovászna Megyei Vészhelyzeti Bizottság döntése szerint megszűnnek a hétvégi korlátozások, vagyis az üzletek este 6 óra után is nyitva tarthatnak egészen 21 óráig és a kijárási korlátozás sem este 8 órakor lép érvénybe, hanem este 10 órakor, illetve kinyithatnak az edzőtermek.

Sepsiszentgyörgy főtér
Sepsiszentgyörgy főtere | Fotó: Kovács Zsolt

A sepsiszentgyörgyi városháza szerint ha az igazolt koronavírusos megbetegedések aránya tovább csökken és 3 ezrelék alá esik, akkor újra kinyithatnak az éttermek belső terei, illetve a moziban, színházakban és az előadótermekben is fogadhatnak majd látogatókat.

A Kovászna megyei Vészhelyzeti Bizottság nemrégiben úgy döntött, hogy amennyiben egy településen 3,5 ezrelék alá csökken a fertőzöttségi mutató, akkor nem kell megvárni a megyei testület határozatát hanem hivatalból feloldódnak a korlátozások.