A kormány szerdai ülésén kinevezte Dr. Ráduly Istvánt Kovászna megye prefektusának. Ráduly István 52 éves, jogi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, Uzon község polgármestere és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem tanára. Az új háromszéki prefektus több mint tíz éve megszerezte a magas köztisztviselői státust és 2004-ben választották meg először Uzon polgármesterének, azóta számos pályázatot bonyolítottak le a községhez tartozó falvak korszerűsítése érdekében.

Az új háromszéki prefektust az RMDSZ jelölte erre a tisztségre. „Ráduly István jelölésével a szakmai vonalat szeretnénk visszahozni, hogy a prefektúra olyan intézmény legyen, amely az önkormányzatok partnere, amelynek fő célja nem a gáncsoskodás, hanem az együttműködés és az építkezés”, nyilatkozta korábban Tamás Sándor az RMDSZ háromszéki elnöke.

Ráduly István
Ráduly István, Kovászna megye prefektusa | Fotó: Kovács Blanka

Szerdai kinevezését követően Ráduly István úgy nyilatkozott: fontosnak tartja javítani a prefektusi hivatal és az önkormányzatok közti viszonyt, hogy növekedjen a dekoncentrált intézmények hatékonysága, amelyből nemzetiségtől függetlenül a háromszéki emberek nyerhetnek. „Uzon község polgármestereként, közel 17 év kitartó és következetes önkormányzati munka után, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének a felkérésére, Uzon község és a megye lakosságának érdekében, elvállaltam Kovászna megye prefektusi tisztségére való jelölést. …. Köszönöm a megbízatást és a bizalmat. Mint eddig, ezentúl is a munkámat az odaadás, a szakmaiság, a korrektség, az átláthatóság, a határozottság és a törvényesség fogja jellemezni”, írta kinevezése után Facebook oldalára Ráduly István.

Az új Kovászna megyei prefektus csütörtökön teszi le hivatali esküjét és foglalja el hivatalát.