Új szabályok szerint utalják be a betegeket a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházba, tájékoztatott András Nagy Róbert. A kórház menedzsere szerint az új beteg beutalási protokollt az oltási kampányhoz igazították. Ez szerint nem végeznek PCR tesztet azoknak a személyeknek, akik bármilyen problémával a sepsiszentgyörgyi kórházba jelentkeznek ellátásra, ám megkapták a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát és a második oltás után eltelt legalább tíz nap.

Hasonlóképpen nem végeznek PCR tesztet azokon, akik korábban megfertőződtek és már meggyógyultak és legtöbb 90 nap telt el a legutóbbi pozitív PCR tesztjük óta. Emellett mentesülnek az újabb PCR teszt alól azok, akik fel tudnak mutatni egy 30 napnál nem régebbi laboreredményt, amiből kiderül, hogy az IGG típusú antitest szintjük a védelmi küszöb fölött van.

Élet az intenzív terápiás osztályon | Fotó: Sepsiszentgyörgyi kórház
Élet az intenzív terápiás osztályon | Fotó: Sepsiszentgyörgyi kórház

András Nagy Róbert szerint azok a páciensek, akik egynapos beutalásra jelentkeznek a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban antigén gyorstesztet végeznek, illetve továbbra is PCR tesztet végeznek a kórház költségén azoknak a betegeknek, akiket több napra utalnak a kórházba és nem rendelkeznek oltással vagy nem estek át a fertőzésen.