A háromszéki és sepsiszentgyörgyi elöljárók a védelmi minisztertől kérnek magyarázatot a szerdai nagyerejű hangrobbanásra, amely megyeszerte riadalmat okozott. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor háromszéki tanácselnök csütörtökön levélben fordult Nicolae Ionel Ciucă védelmi miniszterhez és felhívták a figyelmét, hogy a robbanás amellett, hogy megijesztette a lakosságot, de egyes településeken a házak ablakai is beleremegtek, sőt helyenként be is törtek.

A két elöljáró rámutatott, hogy a háromszékiek kérdésekkel bombázzák a helyi hatóságokat, akik viszont nem tudnak válaszokat adni, ami sok találgatásra ad okot. Antal Árpád és Tamás Sándor arra várnak választ: igaz-e, hogy egy hangsebességet meghaladó vadász repülőgép okozhatta a hangrobbanást. Felhívják a figyelmet, hogy a védelmi minisztérium egy nappal az eset után is hallgat, holott hivatalos magyarázatot kellene adnia a robbanás hangjának eredetéről.

A háromszéki elöljárók emlékeztetik a védelmi minisztert, hogy idén szeptemberben Párizsban is történt egy hatalmas hangrobbanás és ott a hadsereg gyorsan hivatalos magyarázattal szolgált, annak érdekében, hogy elkerüljék a pánikot. Ezzel szemben az egész Háromszék területén hallható szerdai hangrobbanásról sem az illetékes szakminisztérium sem a hadsereg vezetői nem álltak nyilvánosság elé egy magyarázattal.