Hétfőtől két hétig helikopterekkel szállják meg és lőgyakorlatot tartanak Sepsiszentgyörgyön. Az újabb nagyszabású hadgyakorlat során katonai helikopterek köröznek a háromszéki megyeszékhely fölött, katonai járművek vonulnak át Kovászna megyén és lőgyakorlatot tartanak a sepsiszentgyörgyi katonai lőtéren, hívta fel a figyelmet Hopulele Ciprian.

A Cireșoaia nevű hegyivadász alakulat szóvivője szerint a sepsiszentgyörgyi lőtéren és a város fölött zajló hadgyakorlat során Kovászna, Hargita, Maros és Kolozs megyéken csapatszállító járművekkel vonulnak át katonai alakulatok. Sepsiszentgyörgyön gyakorolják a helikopterekre való fel- és leszállást, illetve vaktölténnyel lövöldöznek a lőtéren. A két hétig tartó hadgyakorlatra március 15-ig lehet számítani.

Katonai lőgyakorlat Sepsiszentgyörgyön | Fotó: Ionel Dănăilă - Facebook
Katonai lőgyakorlat Sepsiszentgyörgyön | Fotó: Ionel Dănăilă – Facebook

Amint azt korábban megírtuk, a sepsiszentgyörgyi köztemető melletti lőtérnek nincs működési engedélye mivel néhány éve egy hasonló lőgyakorlat során egy éles lövedék a szomszédos Árkosra tévedt, ahol egy kertészkedő férfi mellé csapódott be. A sepsiszentgyörgyi katonai lőtéren csak olyan hadgyakorlatot lehet szervezni, amelyen nem használnak éles lőszert.