Két háromszéki férfit értek tetten a nyomozók, amint 155 grammnyi amfetamint próbáltak eladni, tájékoztatott a Kovászna megyei rendőrség. Közlésük szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség Kovászna megyei területi irodájának nyomozói október 2-án érték tetten két háromszéki férfit, amint magas kockázatú kábítószernek minősülő amfetamint értékesítettek.

A kábítószer kereskedőket őrizetbe vették és a Kovászna megyei törvényszék elrendelte a 30 napos vizsgálati fogságba helyezésüket. A két háromszéki férfi ellen magas kockázatú kábítószer birtoklása és azzal való kereskedés vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

Illusztráció: droginformation.nu

A kábítószer piacon amfetamin-származékoknak számítanak az olyan halucinogén hatású vegyületek mint az amfetamin vagyis utcai nevén „speed”, a metamfetamin azaz „ice” illetve a metilén-dioximetamfetamin (MDMA, Ecstasy). Hatásukra a fogyasztónak biztonságérzetet kölcsönöz és növeli a teljesítményét. Nagy mennyiségű szer fogyasztásakor a használó agresszívvé, ellenségessé válik.

Hosszú távú használat esetén csökken a szerfüggő fizikai és szellemi teljesítőképessége és szervi problémák mutatkoznak rajta. Nagy mértékű fogyasztás esetén felléphet az amfetamin-pszichózis amely a paranoid skizofréniához hasonlít és öngyilkossági késztetések is előfordulnak. Amfetamin-származékok fogyasztása esetén mindig fennáll a túladagolás és a halál lehetősége!