Sepsiszentgyörgy frissen újraválasztott polgármestere, Antal Árpád kedden délután Facebook oldalán közölte, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. „Kicsit gyengébbnek érzem magam, de alapvetően jól vagyok” – így számolt be állapotáról Antal Árpád, aki hétfőn lázra és ízvesztésre panaszkodott, ezért leteszteltette magát.

„Tegnap lázam volt, ma reggel nem éreztem a fogkrém ízét. Mivel ezek a koronavírus fertőzés tünetei, tesztet csináltattam. Az eredmény pozitív lett” – ismertette, hozzátéve: gyengének érzi magát, de állapota alapvetően jó.
„Holnap újabb vizsgálatra megyek a kórházba, és természetesen azt fogom tenni, amit az orvosok javasolnak. A fertőzések száma egyre növekszik, ezért arra kérek mindenkit, tartsák be a megelőzést szolgáló előírásokat!” – zárta bejegyzését Antal Árpád.
A koronavírus leggyakoribb tünetei: láz, száraz köhögés, fáradékonyság
Kevésbé gyakori tünetek: fájdalom, torokfájás, hasmenés, kötőhártya-gyulladás, fejfájás, a szaglás/ízlelés elvesztése, bőrkiütés vagy elszíneződés az ujjakon/lábujjakon
Súlyos tünetek: légzési nehézség, illetve légszomj, nyomás vagy fájdalom a mellkasi régióban, a beszédképesség elvesztése, illetve mozgásképtelenség (Forrás: WHO)