Kovászna megyében meghaladta az ezret a járvány kitörése óta koronavírussal megfertőződöttek száma. A prefektúra csütörtöki jelentése szerint 24 óra alatt 28 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány kitörése óta megfertőződtek száma átlépte az ezret. A kormányhivatal közlése szerint március óta összesen 1017 háromszéki fertőződött meg koronavírussal, 744-et gyógyultnak nyilvánítottak és 29 beteg elhunyt.

Iskolások védőmaszkban
Iskolások védőmaszkban | Fotó: BizBrasov
Sepsiszentgyörgyön sárga-, Kézdivásárhelyen zöld forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás

Az elmúlt héten Sepsiszentgyörgyön megnövekedett és Kézdivásárhelyen csökkent a fertőzöttek száma így ezekben a városokban változik a tanintézmények besorolása. Sepsiszentgyörgyön jövő héttől a sárga forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás, ami azt jelenti, hogy csak az óvodások, elemi osztályos kisdiákok, illetve a végzős osztályok vagyis az ötödikesek, nyolcadikosok és tizenkettedikesek mennek be mind az iskolába, a többi évfolyamon hibrid oktatás lesz vagyis az osztály fele bejár iskolába a másik fele interneten követi a tanórát. Kivéve a Mikes Kelemen Líceumot amely vörös besorolású, azaz minden diák távoktatásban folytatja.

Ezzel szemben Kézdivásárhely kikerül az eddigi sárga besorolásból és jövő héten zöld forgatókönyv szerint folytathatják, vagyis hagyományos oktatásban tanulnak.