Szexuális zaklatás vádjával indítottak eljárást egy volt sepsiszentgyörgyi intézményvezető ellen. A Kovászna megyei ügyészség szerdai tájékoztatása szerint lezárták a nyomozást és vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy sepsiszentgyörgyi intézmény vezetőjeként visszaélt hatalmával és három beosztottját szexuálisan zaklatta, illetve egyik alkalmazottját nemi aktusra is kényszerítette.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2015 és 2018 között szexuálisan zaklatta három beosztottját, míg 2018 október 11-én, igazgatói irodájában erőszakosan közeledett egyik alkalmazottjához és többször is nemi aktust létesített vele. A vádirat szerint amikor a beosztottak panaszt tettek az intézményvezető ellen, a férfi fenyegetéssel próbálta rávenni őket, hogy vonják vissza ellene szóló nyilatkozatukat.

A Kovászna megyei ügyészség szerint az illető ellen szexuális célzatú hatalommal való folyamatos visszaélés, nemi erőszak és nyilatkozatok befolyásolása vádjával indítottak bűnvádi eljárást. Az ügyet a sepsiszentgyörgyi törvényszék tárgyalja.

Az ügyészség közleményében nem nevezi meg sem az érintett sepsiszentgyörgyi intézményt sem a megvádolt igazgatót, ám az eset feltehetően összefüggésben van azzal, hogy tavaly fegyelmi vétségek miatt menesztették a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális irodáját vezető igazgatót, aki ellen beosztottjai tettek panaszt szexuális zaklatás vádjával és a rendőrség korábban megerősítette, hogy nyomozás folyik ellene.