Sepsiszentgyörgyi lakónegyedekbe és terekre viszi látványos tűzzsonglőr előadását az M Studio. Mivel a járványhelyzet miatt egyelőre nem lehet beltéri előadásokat szervezni, „házhoz viszi” műsorát a sepsiszentgyörgyi mozgásszínház. A Pyro című tűz show-t június 26 és július 14-e között, tíz alkalommal játsszák szabadtéren a város lakónegyedeiben és forgalmas terein.

A társulat a cirkuszi hagyományokból inspirálódva állította össze a 20 perces, különleges és látványos tűzzsonglőr előadást amelynek zenéjét két sepsiszentgyörgyi színész Kónya Ütő Bence azaz küb_beat és Fekete Lovas Zsolt azaz perkucigo szerezte. A Pyro című előadást június 26-án, pénteken 21.30kor a város főterén mutatják be majd esténként a város több pontján is megtekinthető lesz.

A tűzzsonglőr előadás ötlete több mint tíz évvel ezelőtt, az Uray Péter rendezte Ünnep című cirkusz-színházi előadás próbafolyamata alatt született meg. A sepsiszentgyörgyi színészek ekkor ismerkedtek meg Molnár Hajnalka tűzzsonglőr révén a poi-technikával, amelyet az évek során a tüzes bot, az ugrókötél, a tenyérfáklya, a legyező és a tűzfújás technikájával egészítettek ki. Ezeket összegyúrva alakult ki a szabadtérre tervezett előadás.

Az M Studio mozgásszínház szabadtéri előadás sorozatának részletes programja és a helyszínek megtalálhatók a www.m-studio.ro honlapon, valamint a társulat Facebook oldalán. A társulat felhívja a figyelmet, hogy a bizonytalan időjárás miatt esőnapokkal is számolnak, azaz hogyha valamelyik betervezett napon esik az eső, akkor az adott helyszín tolódik egy nappal.

Bemutató: június 26. (péntek) – FŐTÉR

További dátumok és helyszínek:

Június 28., vasárnap: Állomás negyed, a román katona szobra

Június 30., kedd: A Nicolae Iorga és az Ág utca között található játszótér mellett

Július 2., csütörtök: Mihai Viteazul tér

Július 4., szombat: Főtér

Július 6., hétfő: Penny Market parkolója

Július 8., szerda: Hófehérke óvoda melletti játszótér

Július 10., péntek: Főtér

Július 12., vasárnap: Sugás Áruház mögötti játszótér

Július 14., kedd: Gyöngyvirág utca 12. szám melletti tér

Címlap fotó: Toró Attila