Az RMDSZ kérésére, a magyar kormány jóvoltából egymillió maszkból álló tajvani magánadomány érkezett Erdélybe, ebből 64.000 egyszer használatos egészségügyi maszkot hoztak Háromszékre.

Tamás Sándor az RMDSZ háromszéki elnöke rámutatott: „először mindig Bukaresttől kérünk segítséget, hiszen oda fizetünk adót, de ha a román állam nem tudja vagy nem akarja megoldani kéréseinket, akkor igyekszünk megoldani gondjainkat. Emellett mindig számíthatunk a magyar kormányra és barátainkra. Köszönjük Magyarország kormányának és a tajvani magánadományozónak – Frank Liu-nak – az Erdélybe küldött egymillió maszkot”, mondta Tamás Sándor.

Maszk adomány
Maszk adomány | Fotó: Kelemen Lehel

Hozzátette: a Háromszékre érkezett adományt csütörtökön eljuttatták a szociális intézményeknek, kórházaknak, öregotthonoknak, így a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházhoz, a megyei gyerekvédelmi és szociális Igazgatósághoz, a hídvégi és sepsiszentgyörgyi idősek otthonához, baróti, kézdivásárhelyi, kovásznai és a bodzafordulói kórházakhoz. Emellett a vizsgákra készülő iskolásoknak, a tanügyi rendszer alkalmazottainak biztosítanak 45.000 maszkot.