Aggódnak az egyéni vállalkozók az áprilisi állami támogatás miatt. Nem minden egyéni vállalkozónak, PFA-nak, fogorvosnak, szabadúszónak, szerzői jogdíjban részesülőnek, ügyvédnek és sportolónak sikerült zökkenőmentesen igényelnie az áprilisi kényszerszabadságra járó állami támogatást.

A Sláger Rádióhoz többen is fordultak panasszal és jelezték, hogy az igénylés feltöltése után rendszerüzenetet kaptak, hogy kérésük helytelen. Támpa Ödön a Kovászna megyei Szociális Kifizetési Ügynökség vezetője megnyugtat mindenkit: az igénylést a május 10-ei határidő után is lehet javítani, nem veszítik el a juttatást.

A márciusi kényszerszabadságra járó állami juttatásra az igényléseket még emailban kellett küldeni de a kormány módosította az eljárást és az áprilisra járó támogatást már az aici.gov.ro oldalon kellett kérni. A rendszer viszont akadozott, nem engedte a dokumentumok csatolását.

Támpa Ödön a Sláger Rádiónak elmondta: Kovászna megyében áprilisra 1392 egyéni vállalkozó töltött fel kérést a kormányoldalra, miközben márciusra még 780-an igényelték a támogatást. Az áprilisi kérések között 443 esetben van gond. Az érintettek elektronikus levelet kapnak, hogy mivel kell pótolniuk az igénylést. Mint ismeretes a katonai rendelettel bezárt egyéni vállalkozók 75 százalékos állami támogatást kapnak az országos bruttó átlagbérből, vagyis a 4072 lejből.