A szépmezői Ipari Parkban építi meg termelőcsarnokát és romániai székhelyét a német Rauchert vállalat, amely első körben 20 munkahelyet létesít. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat sajtóirodája tájékoztatása szerint a németországi vállalat 4.400 négyzetméter telket kapott haszonbérbe a szépmezői ipari parkban, illetve annak főépületében már egy irodahelyiséget is bérelnek. A beruházóval csütörtökön kötötték meg a haszonbérleti szerződést és hamarosan el is kezdi az ipari kerámiából készült villamossági alkatrészeket termelő csarnok építését. A saját gyárcsarnok építésével párhuzamosan a befektető egy, már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot is bérel az ipari parkban, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni a sepsiszentgyörgyi termelést.

Klaus-Dieter Toews, a Rauschert Románia igazgatója a csütörtöki szerződés aláíráskor kifejtette: a szépmezői Ipari Park által kínált kedvező feltételek és a jó infrastruktúra fontos szerepet játszottak abban a döntésben, hogy ide fektetnek be. „Célunk, hogy biztos munkahelyeket létesítsünk, ahol az alkalmazottak jól érzik magukat és szakmailag is fejlődhetnek”- emelte ki az igazgató.

Miklós Zoltán a szépmezői Ipari Park vezetője | Fotó: Bedő Andor

Miklós Zoltán a szépmezői Ipari Park igazgatója szerint a Rauschert vállalat döntése, hogy Szépmezőn fektet be, megerősíti azt az erőfeszítést, hogy olyan környezetet teremtsenek, amely elősegíti beruházók fejlődését.

A német Rauschert cég több mint 120 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki kerámia alkatrészek gyártásában, és több mint 1.200 alkalmazottat foglalkoztat a 16 országban, így többek között jelen van Németországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Japánban valamint az Egyesült Királyságban is.