Hosszú folyamat az ipari park benépesítése, ám idén elindul ez a folyamat, türelemmel megoldják, mondta el érdeklődésünkre Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere kifejtette, több vállalkozó is érdeklődött, kisebb-nagyobb cégek telepednének be a város határában létesített ipari parkba. Vannak egészen kicsi cégek, melyek öt- tíz személyt foglalkoztatnának, de olyan szándéknyilatkozat is született, hogy ötszáz alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás is beköltözik, részletezte az elöljáró.

Antal Árpád polgármester | Fotó: Vargyasi Levente

Meglátása szerint, a létesítmény kettős célt szolgál, egyrészt új vállalkozásokat vonzanak a városba, ezáltal új munkahelyek létesülnek, ugyanakkor az új telephelyre költözhetnek a már működő vállalatok, ezáltal a város bizonyos részein megszűnhet az ipar, és élhetőbb lesz a település.

A Sepsiszentgyörgy melletti szépmezői ipari park 24,6 millió lejből épült, az összeg háromnegyedét hívták le a Regionális Operatív program révén. A 16 hektáros létesítmény a számítások szerint 10-14 céget tud befogadni. A városvezetés abban bízik, hogy sikerül új ágazatokat meghonosítani a textilipar és az autóalkatrész-gyártás mellett, a termelés, a szolgáltatások, a számítástechnika terén tevékenykedő cégekre számítanak.