Sepsiszentgyörgy önkormányzata tavaly nyáron kezdte el a volt Kós Károly Szakképző Líceum ingatlanegyüttesének korszerűsítését. Jelenleg a hátsó épület belső felújítása zajlik, a munkálatokat saját forrásból fedezi az önkormányzat.

Felújítják a volt Kós Károly iskolát
Felújítják a volt Kós Károly iskolát | Fotó: Vargyasi Levente

Eddig a területrendezésre, a hátsó épület külső hőszigetelésére, a tetőszerkezet kijavítására és cserepezésre került sor. Az iskolaudvart leburkolták, játszóteret építettek, a hátsó épületen a nyílászárók egy részét is kicserélték. Ugyanitt szigetelték a tetőteret, újraépítették a tartószerkezeteket, új falakat állítottak. Kicserélték a víz- és fűtésrendszer vezetékeit, jelenleg a padló- és falburkolaton dolgoznak, és a falakat meszelik. Az intézményhez tartozó további épületeket is felújítják.

Amint befejezik a munkálatokat, az épületet a Székely Mikó Kollégium elemi osztályos tanulói veszik birtokba. A Kós Károly Szakiskolát 2017-ben vonták össze a Puskás Tivadar Szakiskolával, és kiköltöztették az épületéből. A városvezetés azzal érvelt, hogy a belvárosi mintegy ezer férőhelyes épületben 300 szakiskolás diák tanult, miközben csak a Székely Mikó Kollégiumban közel 500 elemis kisdiák jár, ezért döntöttek az átszervezés mellett.