Az RMDSZ azt az álláspontot képviseli, hogy február 8-ától nyissák ki az oktatási intézményeket – jelentette ki szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, miniszterelnök helyettes. „Az RMDSZ azt az álláspontot képviseli és kormányzati partnereit is arról győzi meg, hogy a második félévtől vagyis február 8-tól nyissák ki az óvodákat, és induljon újra a fizikai jelenlétet feltételező oktatás az elemi, a nyolcadik és a tizenkettedik osztályokban.

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor RMDSZ elnök | Fotó: Facebook

„Már a választási kampányban megfogalmaztuk, és kitartunk amellett, amit a szakemberek állítanak, hogy az óvodák és iskolák részleges újranyitásával az óvodások és a diákok kontrollált környezetbe kerülnek, hiszen az óvónők, a pedagógusok és a tanárok mindent megtesznek azért, hogy a közegészségügyi szabályokat betartsák” – írta szerdai Facebook-bejegyzésében Kelemen Hunor miniszterelnök helyettes.

Az RMDSZ szövetségi elnöke úgy véli: az óvodákban és az iskolákban megoldható a napi egészségügyi felügyelet és a szűrővizsgálat, fertőzöttség esetén pedig könnyebben követhető a beteg környezete.