A prefektúra csütörtök esti tájékoztatása szerint egy 78 éves asszony sepsiszentgyörgyi kórházban hunyt el, miután szívelégtelenséggel és légzési nehézségekkel került oda. Mint kiderült az idős asszony a koronavírussal fertőzött, de tünetmentes lányától kapta el a betegséget.

A másik elhunyt egy 49 éves férfi, akit kritikus állapotban utaltak a sepsiszentgyörgyi kórházba, neki is társult betegsége volt, hiszen veseátültetésen esett át. Ezzel háromra nőtt a koronavírus háromszéki áldozatainak száma, ugyanis korábban egy 77 éves asszony is elhunyt a kórházban, neki is társult betegsége volt.

koronavírus fertőzés
Illusztráció: maszol.ro

A prefektúra szerint csütörtökön, Háromszéken 62-re emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma, ez öttel több mint egy nappal korábban volt. Intézményes karanténban 291 személyt tartanak, otthoni elkülönítésben pedig további 877 személy tartózkodik.

A Kovászna megyei rendőrök és csendőrök 24 óra alatt 90 személyt kísértek karanténba, emellett 101 büntetés osztottak ki összesen 212 ezer lej értékben a kijárási tilalom szabályainak be nem tartásáért.