„Akkor győztük le a koronavírus járványt, amikor nem fogjuk azt látni, hogy családunkból, a szomszédból, az utcánkból valaki lebetegszik vagy meghal!”, hívja fel a figyelmet Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtöki online sajtótájékoztatón elmondta: főként a közösségi médián keresztül próbálja lemérni a közhangulatot és az elmúlt napokban azt tapasztalta, sokan kezdik elveszíteni a türelmüket, sokan kétségbe vonják a szigorító intézkedéseket.

Antal Árpád
Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester | Fotó: Kovács Zsolt

A sepsiszentgyörgyi elöljáró kifejtette: ő nem szakember járvány témában, viszont ezekben a napokban rengeteg tanulmányt elolvasott és a járványügyi szakemberek szerint akkor leszünk győztesei ennek a folyamatnak, ha ezekben a napokban nem találkozunk másokkal és otthon maradunk. „Tudom, hogy szép az idő, süt a nap és ilyenkor nehéz a lakásban maradni”, mutatott rá Antal Árpád, aki türelmet kér a lakosságtól.

Kovászna megyében csütörtökre, egy nap alatt öttel emelkedett a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált személyek száma. A Stratégiai Kommunikációs Csoport csütörtöki tájékoztatása szerint Háromszéken 62 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván.

Rámutatott, hogy járványügyi szakemberek szerint még nem vagyunk túl a nehezén, hiszen Romániában várhatóan 2-3 hét múlva tetőződik a járvány, akkor éri el a csúcsát a megbetegedések és halálesetek száma. „Fontos, hogy addig mit teszünk, mennyire vigyázunk egymásra és magunkra, ezért kérem maradjanak otthon”, összegzett a háromszéki elöljáró.