Mivel Háromszéken nincs államilag támogatott fogorvosi ellátás, a koronavírus járvány időszakában a sürgősségeket saját sepsiszentgyörgyi magánrendelőjében Fazakas Szabolcs fogorvos látja el.

A Sláger Rádiónak elmondta: az egész megye területéről érkeznek hozzá betegek, így egy rendelő túl kevés, kora reggeltől késő estig dolgozik. Amikor katonai rendelettel felfüggesztették a fogorvosi rendelők működését, Fazakas Szabolcs írt az országos fogorvosi kamarának, ismertetve, hogy Kovászna megyében teljesen ellehetetlenítették az ellátást.

Gyorsan kapott választ, ismertették a feltételeket, és amint ezt teljesítette, megkapta a működési engedélyt. Az akkor készleten levő anyagokkal, két hétig ingyen vállalta a sürgősségi beavatkozásokat, de mivel sem állami, sem önkormányzati támogatást nem kapott, az ingyenességet nem tudta fenntartani, mondta a fogorvos.

Fazakas Szabolcs rámutatott: teljes védőöltözetben dolgozik, minden hozzáforduló beteg a sepsiszentgyörgyi kórházban előzetes járványtani szűrésen kell részt vegyen. Háromszéken sürgősségi fogorvosi ellátásra a 0744-857-743 telefonszámon lehet időpontot kérni!