András Nagy Róbert kórházigazgató arról számolt be, hogy a sürgősségi osztály 4 egészségügyi alkalmazottjáról is kiderült, hogy fertőzöttek. Közülük az elmúlt napokban csak egy dolgozott és ő is kevés beteggel érintkezett. Őt jelenleg a sürgősség egyik szobájában helyezték karanténba. A másik három személy otthoni elkülönítésben marad és majd kórházba utalják őket. A sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályát fertőtlenítik ám a betegellátás továbbra is zajlik.

Mint arról beszámoltunk a Pro Vitam Diagnosztikai Központtal kötött szerződés alapján zajlik a sepsiszentgyörgyi kórház alkalmazottainak koronavírus-tesztelése. A szerdán kezdődött akció keretében első körben a koronavírus fertőzés elleni küzdelem első vonalában dolgozó 58 sürgősségi alkalmazottat tesztelték, közülük került ki a négy pozitív teszteredmény, a többi alkalmazott nem fertőzött. Csütörtökön további 32 kórházi alkalmazottól vettek labormintát koronavírus-tesztre.

kórházi műtét
Kórházi ellátás | Fotó: Máthé Csaba

Rosu Mátyás orvosigazgató szerint számítottak arra, hogy a sürgősségen dolgozók megfertőződhetnek, mivel az elmúlt napokban nagyon sok olyan beteg jelentkezett, akiknek tüneteik koronavírus fertőzésre utalnak. Ugyanakkor nehéz megmondani, hogy az alkalmazottak honnan fertőződtek meg, hiszen a sürgősség egyik olyan alkalmazottja is fertőzött lett, aki az elmúlt tíz napban nem dolgozott és tesztje mégis pozitív. A jelenlegi adatok szerint a sepsiszentgyörgyi kórház 11 alkalmazottja fertőződött meg koronavírussal.