A vasárnap rosszul lett és kórházba szállított csernátoni fiatalemberről kiderült, hogy nem fertőzött, nyugtatta meg a közvéleményt Iulian Constantin Todor. A háromszéki prefektus szerint a sepsiszentgyörgyi kórház fertőző osztályára utalt csernátoni férfi garatváladékát vírusvizsgálatra küldték és a bukaresti Matei Balș Intézet megállapította, hogy tesztje negatív.

A Németországból hazatért, egyedül élő 28 éves csernátoni férfit vasárnap influenzás tünetekkel, védőruhába öltözött mentősök szállították kórházba, ahol elkülönítették. A koronavírus tesztje azonban negatív lett, tehát nem fertőzött. Értesülések szerint ugyancsak Csernátonban van egy Olaszországból hazatért személy, aki eredetileg nem akart együttműködni az egészségügyi hatóságokkal ám a rendőrség közbelépésére jobb belátásra tért, így ő is ellenőrzés alatt van.

Iulian Constantin Todor
Iulian Constantin Todor háromszéki prefektus | Fotó: Kovács Zsolt

A Kovászna megyei prefektúra tájékoztatása szerint jelenleg 35 személy van lakhelyi zárlat alatt. Nekik azt tanácsolják, hogy tartsák be a vonatkozó rendeletet és ne hagyják el a vesztegzárnak kijelölt helyiséget, illetve telefonon tartsák a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal és jelentsenek az egészségügyi állapotukról.