Sepsiszentgyörgyi és kolozsvári siker született a fogyatékkal élők zenei tehetségkutatóján. A sepsiszentgyörgyi Kádár Zsuzsanna hegedűjátékával nyerte meg fogyatékkal élő zenészek számára szervezett országos tehetségkutató verseny döntőjét. A Sepsiszentgyörgyön, szombaton lezajlott vetélkedőn a Kolozsváron tanuló Frigur Botond lett a második helyezett, míg a harmadik a szintén kolozsvári Oprean Hurduc Andrada.

A győztes tíz napos hollandiai kiránduláson vehet részt, ahol koncertfellépést is biztosítanak számára. A második és harmadik díj egy professzionális stúdiófelvétel a Popas Production jóvoltából. A fogyatékkal élő zenészek bekerülnek a United by Music zenei menedzsmenthálózatába, hosszú távon zenei oktatásban részesülnek, egyengetik a zenei karrierjüket.

fogyatékkal élők zenei tehetségkutatója
Fotó: United By Music

A sepsiszentgyörgyi döntőben 17 zenész lépett fel Kolozsvárról, Zsibóról, Medgyesről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről és környékéről. Ők a februárban tartott előválogatókon jutottak tovább.

A verseny után Nyikó Anetta slam poetryt adott elő, majd a Music Mánia, a United by Music Alapítvány saját zenekara szórakoztatta a közönséget. A tehetségkutatót a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett United By Music Alapítvány kezdeményezte azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élők is felléphessenek a nagyközönség előtt, egyenlő bánásmódban részesülve.