A United by Music Románia Alapítvány második alkalommal szervez tehetségkutató versenyt fogyatékkal élő, zenében tehetséges személyeknek. Orosz Anna projektmenedzser sajtótájékoztatón elmondta: a tavalyi, első megmérettetésre 37-en jelentkeztek, közülük 19-en jutottak a döntőbe.

Az első három helyezett egyhetes hollandiai kiránduláson vett részt és nagyközönség előtt léptek fel. Két énekessel eljutottak Dél-Koreába egy Speciális Zenei és Művészeti Fesztiválra is. A tíz legtehetségesebb versenyző a nyár eleje óta zenei műhelymunkán vesz részt, a zenekaruk fejlődését három mentor segíti. A zenekari tagok Kovászna, Hargita, Maros, Szeben, Vrancea megyékből járnak a havonta megszervezett teljes hétvégés zenekari próbákra.

United By Music
A zene egyesít! United By Music hollandiai zenekara | Fotó: United By Music

Az idei tehetségkutatóra mostantól négy hónapon keresztül lehet jelentkezni, majd több helyszínen – Kovászna, Hargita, Maros, Kolozs és Brassó megyékben szerveznek meghallgatásokat. A versenybe bárki jelentkezhet, akinél a fogyatékosság valamilyen típusát hivatalosan megállapították, énekelnek vagy valamilyen hangszeren játszanak.

Az első három helyezett pénzjutalmat vagy értékes nyereményeket vagy egy hollandiai kirándulást nyer és lehetőséget kap, hogy nagyközönség előtt is fellépjen. A programról minden információ elérhető a www.united-by-music.ro honlapon magyar és román nyelven.