Fogyatékkal élő zenészek jelentkezését várják egy rendhagyó tehetségkutató versenyre. A sepsiszentgyörgyi United by Music Alapítvány és a Diakónia Keresztény Alapítvány második alkalommal szervez fogyatékkal élőknek szóló zenei tehetségkutatót, amelyre még 2020 január végig várják a zenében tehetséges, fogyatékkal élők jelentkezését, tájékoztatta a Sláger Rádiót Orosz Anna.

A vetélkedő projektvezetője szerint a jelentkezők számára majd februárban szerveznek meghallgatásokat Kovászna, Hargita, Maros, Kolozs és Brassó megyékben, a döntő pedig jövő év márciusában lesz megszervezve Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium rendezvénytermében.

United By Music
United by Music zenei tehetségkutató fogyatékkal élőknek | Fotó: Füstös Nemere

Tavaly 37 személy nevezett be, ebből 19-en kerültek a döntőbe és 10 személy részesült díjban. Az első három helyezett egyhetes hollandiai kiránduláson vett részt, ahol több fellépést is szerveztek számukra. Orosz Anna szerint a versenyben olyan személyek vehetnek részt, akiknél hivatalosan a fogyatékosság valamelyik típusát állapították meg, illetve akik bármilyen hangszeren játszanak vagy énekelnek.

A jelentkezéssel kapcsolatos információk elérhetőek a www.united-by-music.ro honlapon. A kezdeményezést felkarolta egy Kovászna és Hargita megyében jelen lévő Amigo üzletlánc, amely hétfőn 5.890 lejt adományozott a zenei tehetségkutató verseny megszervezésére. Emellett magánszemélyek is támogathatják a kezdeményezést ITT tudják támogatni.