A brassói reptéren kezdődik az utasterminál építése. A megrendelő Brassó Megye Tanácsa március 12-én kiadja az építéskezdési parancsot, és március 16-án megnyílik az építőtelep, jelentette be Adrian Veştea a megyei önkormányzat elnöke. Az építő arról biztosította a megrendelőt, hogy előkészítette a szükséges anyagi, emberi és pénzügyi erőforrásokat, a következő tél beálltáig befejezik a külső munkálatokat, a hideg évszakban a belső építkezéssel folytatják.

Adrian Veştea rámutatott: az ország harmadik legnagyobb utasterminálja épül Vidombákon, hiszen a bukaresti és a kolozsvári után, a brassói reptér terminálja 12 ezer négyzetméter felületű lesz. Az utasterminállal párhuzamosan még kilenc további elem készül és abban bíznak, hogy jövő év június-júliusában leszállhatnak az első gépek – mondta a tanácselnök.

https://www.facebook.com/radioslager/videos/997799800616910/

Hozzátette, a beruházás sikere az állami intézményeken is múlik, hiszen a határőrség, a vámhivatal, a titkosszolgálat, a légiforgalom-irányító szolgálat is meg kell szervezze a saját tevékenységét a repülőtéren. Idén 215 millió lejt fektetnek be a brassói légi kikötőbe, az elmúlt években pedig már 250 millió lejt költöttek.