Tizenhét kábítószer fogyasztót ért tetten a Kovászna megyei rendőrség az erdővidéki Nagybaconhoz tartozó erdőben szervezett elektronikus zenei fesztiválon. A rendőrség közleményében nem nevezi meg a fesztivált, mindössze annyit ír, hogy a július 11 és 15-e között, Nagybaconban, nyolcadik alkalommal szervezett elektronikus zenei fesztiválnak évente 3000 és 8000 közti résztvevője van.

A rendőrség által említett időszakban és helyszínen Waha Fesztivál zajlott, amely az urbánus világból való kiszakadás lehetőségét kínálja a többnyire külföldi, illetve bukaresti közönségének.

A nemrégiben lezajlott erdővidéki fesztiválon a háromszéki és brassói rendőrök a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) vezetésével csaptak le a kábítószer fogyasztókra és összesen 12, tiltott drog birtoklásra és fogyasztásra vonatkozó bűncselekmény elkövetését állapították meg és 17 személy ellen indítottak eljárást, köztük van három spanyol és egy új-zélandi állampolgár, áll a közleményben. A rendőrök beszámolója szerint a fesztiválon marihuánát, amfetamint, hasist, ketamint, hallucinogén gombát és ecstasy tablettát fedeztek fel és koboztak el.