A sepsiszentgyörgyi városháza közleménye szerint a helybéliek által dohánygyári hegynek nevezett, macskaköves Andrei Şaguna utcában elkezdték az útburkolat felújítását. Tervek szerint a munkálat egy évig tart, így jövő év júniusáig felszedik a jelenlegi macskaköves burkolatot és helyébe aszfalt kerül az úttestre.

A városháza felhívja az autósok figyelmét, hogy az érintett útszakaszt lezárták, illetve átmenetileg kétirányú forgalmi rend lép életbe azokban az utcákban, amelyek az Andrei Şaguna utcába nyílnak, tehát a Jövő utcában, az Árnyas utcában és a Hársfa sétányon mindkét irányban közlekedhetnek az autók. Az útépítő cég kihelyezte a módosított forgalomra vonatkozó irányjelzőket.

Dohánygyári hegy felújítása

Akárcsak más hasonló utcák esetében, a patinás macskaköveket a városháza összegyűjti és alkalomadtán a város tereinek borítására használja majd újra.

Zajlanak az útjavítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön

A Benedek Elek utca, Otthon sétány, a Grigore Bălan sugárút 9-es számú tömbházának belső udvara, az Olt utca 4-es tömbháza mögötti udvar, a volt Bodok Hotel előtti tér, a Kós Károly utca, a Váradi József utca felső szakasza, a Sas utca, a László Ferenc utca, az Andrei Șaguna utca, a Puskás Tivadar utca és az Ág utca – ezeken a helyszíneken zajlik, vagy kezdődik hamarosan felújítási munkálat, számolt be Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint ezeket a munkálatokat a városi kertészet és a Sepsi Út-Építő Rt. munkatársai végzik. Hozzátette: zajlik a járdalapozás városi stadionban, a volt Bodok Hotel előtt pedig lebontották a romos állapotú szökőkutat, ennek eredményeképpen új parkolóhelyek létesülnek.

A Kós Károly utca esetében, többhetes tárgyalást követően megegyeztek a kivitelező céggel és kezdődhet az utca utolsó szakaszának felújítása. A Váradi József utca felső szakaszán az Electrica munkatársai dolgoznak a villanyhálózaton, az utca középső szakaszán pedig leöntötték a munkások az első réteg aszfaltot. A felsoroltak mellett városszerte zajlanak a foltozási munkálatok, a kertészet munkatársai pedig folyamatosan gondozzák a város közterületének zöldövezeteit.