Védett jelképe és jelmondata van a háromszéki fürdővárosnak, amelynek önkormányzata a Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatalnál (OSIM) bejegyezte a település brandjét meghatározó jelmondatot ami „a mofetták és ezer borvízforrás városa”, jelentette be Gyerő József.

A kovásznai polgármester szerint mostantól egységesen ezzel a jelmondattal, illetve a bejegyzett jelképpel népszerűsítenék a fürdővárost. Ennek érdekében a Kovászna város jelképét és jelmondatát ingyenesen rendelkezésére bocsátják minden olyan jogi és magánszemélynek, aki népszerűsíteni szeretné a települést, anélkül hogy ezek használatából magánhasznot húzna.

Kovászna város jelképena, 

A kovásznai polgármester szerint céljuk, hogy korszerű körülményeket teremtsenek a turistáknak, ezért egy fürdőközpontot is építenének. Az elöljáró szerint az elmúlt időszakban megépített vagy felújított négycsillagos hoteleknek köszönhetően megjelentek a „pénzes turisták” is, azok mellett akik az állam által finanszírozott kezelőjegyekkel érkeznek a városba.

Kovászna város turizmusa felívelőben van, emelkedik a városba érkező turisták és az általuk ott eltöltött vendégéjszakák száma is. A háromszéki települések közül egyedüliként vezették be az 1 lejes turisztikai illetéket, amiből tavaly 548.945 lej folyt be a városkasszába. Ezt az összeget a turisztikai infrastruktúra korszerűsítésére, köztéri bútorokra, turisztikai útvonalak kijelölésére és népszerűsítésre fordítják. Kovászna városban egyébként idéntől 2 lejre emelték a turisztikai illeték összegét.