Fegyelmi vétségek miatt menesztették a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális irodájának igazgatóját. A Közösségfejlesztési Igazgatóság alkalmazottainak feljelentése nyomán az önkormányzat januárban indított fegyelmi eljárást Tankó Vilmos ellen, akit köztisztségviselőhöz nem méltó, intézménylejárató viselkedés, valamint közjavak – azaz a város tulajdonában lévő Dália utcai ingatlan – saját célú használata gyanújával vizsgáltak.

A városháza sajtóirodájának közleménye szerint a fegyelmi eljárás eredményeként szerdától megszűnt Tankó Vilmos munkaviszonya. Mivel Tankó Vilmos tagadta az ellene felhozott vádakat, az önkormányzat bevonta az ügybe a rendőrséget is. Úgy tudjuk a rendőrség többek között szexuális zaklatás gyanújával is vizsgálódik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális irodáját több mint 20 éve vezető Tankó Vilmos ellen.

Tankó Vilmos a szociális igazgatóság menesztett vezetője | Fotó: Kovács Zsolt

Nicoleta Tolvaj-Marin Kovászna megyei rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy Tankó Vilmos esetében vizsgálódnak, de a folyamatban lévő nyomozás biztonságára hivatkozva nem szolgált részletekkel. Az ügyben próbáltuk megszólaltatni az érintettet, de Tankó Vilmost nem sikerült telefonon elérnünk.