A következő hetekben két sepsiszentgyörgyi vállalatnál kerül sor tömeges elbocsátásokra. A Rouleau Guichard fehérneműgyártó és a From Product gyerekmatracokat gyártó vállalat a megrendelések elmaradása miatt kényszerültek átszervezésre, számolt be Kelemen Tibor.

A Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség igazgatója sajtótájékoztatón elmondta a fehérnemű gyár bezárja sepsiszentgyörgyi székhelyét és 110 alkalmazott marad munka nélkül március 25-től. Ugyancsak a megrendelések hiányára hivatkozva szervezik át a gyerekmatrac gyárat, ahonnan április 13-tól 26 személyt bocsátanak el a 90-ből.

Kelemen Tibor a Munkaerő Ügynökség vezetője | Fotó: Kovács Zsolt

Kelemen Tibor szerint ez a matracgyár a Brexit áldozata, hiszen a többségi brit tulajdonos nem várja meg, hogy milyen következményei lesznek amikor Nagy- Britannia kilép az Európai Unióból, így inkább eladta a sepsiszentgyörgyi gyárát. Az alkalmazottak egy havi fizetésnek megfelelő végkielégítést kapnak.

A Munkaerő Ügynökség igazgatója a Sláger Rádió kérdésére kifejtette: évek óta nem volt elbocsátás Háromszéken, ám kockázatos, ha a cég egyetlen megrendelőnek dolgozik, mert ha azzal valami történik, a vállalat munka nélkül marad. Kelemen Tibor az elbocsátott alkalmazottak jövőjéért nem aggódik, hiszen továbbra is a munkaerőhiány jelenti a legnagyobb gondot, így a készruhagyárak, az autóalkatrészeket gyártó vállalatok már jelezték, hogy átveszik azokat, akik állás nélkül maradtak.