A román legfelsőbb bíróság befogadta Beke István és Szőcs Zoltán rendkívüli jogorvoslati kérését. A kézdivásárhelyi férfiak elleni ítélet megsemmisítésére irányuló per első tárgyalását április 23-ra tűzték ki.

Beke Csilla, az egyik elítélt felesége a közösségi hálón azt közölte, hogy a legfelsőbb bíróság egyelőre csak az újratárgyalási kérelem befogadásáról döntött. Az elítélteknek azt a kérését nem bírálta el, hogy védekezhessenek szabadlábon az ügyük újratárgyalása során. Erről minden bizonnyal az áprilisi első tárgyaláson fog határozni a kijelölt bírói testület.

Közben Klaus Iohannis államfőnek nincs ideje találkozni Fejér László Ödönnel és id. Lomnici Zoltánnal a Beke-ügy kapcsán. Amint arról beszámoltunk a háromszéki szenátor és az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke audienciára jelentkeztek az államelnöknél, hogy személyesen mondhassák el a tényeket, amelyekből kiderül, hogy a kézdivásárhelyi terrorperben meghozott bírósági ítélet alaptalan.

Az Államelnöki Hivataltól azonban azt a választ kapták, hogy az audiencia nem jöhet létre, mert az elnöknek zsúfolt a programja. Az államfő „lekezelő” magatartása után az Európa Tanácshoz fordulnak segítségért, hiszen a román államfő egy ilyen súlyos ügyben nem teheti meg azt, hogy az ország szenátorát és az emberi jogok védelmére létrejött szervezetének vezetőjét nem fogadja, mondta Fejér László Ödön.