Három évet kell börtönben töltenie annak a rendőrnek, aki részegen, halálos balesetet okozott Sepsiszentgyörgy határában. A brassói táblabíróság csütörtöki, jogerős ítéletében megváltoztatta az alapfokú ítéletet, amely szerint a részegen, egy fiatalember halálát okozó rendőrre mindössze felfüggesztett büntetést szabott ki.

A fellebbviteli bíróság helyt adott a sepsiszentgyörgyi ügyészség és az elhunyt 28 éves fiatalember szülei fellebbezésének és elrendelte, hogy Fetcu Sorin vádlottat 3 évre rács mögé helyezzék. Ugyanakkor a fellebbviteli bíróság megemelte a vádlottra kiszabott az erkölcsi kártérítés összegét is, így 45.000 eurót kell fizetnie az elhunyt fiatalember édesanyjának, illetve 40.000 lejt az áldozat édesapjának. A bírság emellett fenntartotta a megfellebbezett alapfokú ítélet többi rendelkezését – áll a bíróság honlapján csütörtökön közzétett ítéletben, amely ITT olvasható.

Halálos baleset
Halálos baleset Sepsiszentgyörgy határában | Fotó: We Radio

Mint arról korábban beszámoltunk, a háromszéki közvéleményt felháborította a halálos baleset ügyében hozott alapfokú ítélet, amely mindössze 4 évnyi, hatósági felügyelet alatt töltendő, felfüggesztett büntetést szabott ki a részegen, halálos balesetet okozó rendőrre, aki – mint kiderült – jelenleg is a háromszéki rendőrségnél dolgozik.

A korábbi ítélet miatt „Igazságot Lehelnek” címmel Facebook csoport alakult és a kezdeményezők petíciót indítottak, amelyben jelezték, hogy az alapfokon kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést indokolatlanul enyhének találják ezért azt kérik a fellebbviteli bíróságtól, hogy a törvény által előírt maximális, letöltendő börtönbüntetést szabja ki az elkövetőre.

Korábban Sepsiszentgyörgy főterén szolidaritási megemlékezést is szerveztek és gyertyákat gyújtottak a 28 éves korában elhunyt Lorenzovici Lehel emlékére, akit 2021 decemberében gázolt halálra a részegen vezető rendőr.