Hasznosnak bizonyult a lakossági kérésre, közel két hónapja elindított sepsiszentgyörgyi 5-ös buszjárat, amely a városból közlekedik a Sepsi Arénához, a Kaufland üzletet is érintve.

A városháza közleménye szerint a tesztidőszak után hasznosnak bizonyult, az elmúlt két hónapban több százan utaztak az 5-ös számú járaton, amelyik a Gólya utcai végállomásról indul és a Sepsi Arénához érkezik. Most, hogy közeleg a tél, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata arra bátorítja a lakókat, hogy még többen használják a tömegközlekedést, akik korcsolyázni szeretnének az Arénánál, vagy bevásárolni a közeli üzletekben.

Az 5-ös járat a a Gólya utcai végállomásról indul és a következő megállókat érinti: Szabó Kati sportcsarnok, Domb utca, Tervező Intézet (Vasile Goldiş utca), Lábas Ház, belvárosi református templom, 1918. december 1. utca, vasútállomás, Kaufland és Sepsi Aréna. A Multi Trans által működtetett városi járatokon egy buszjegy ára egy utazásra 2 lejbe kerül, ezt a vállalat jegyautomatáinál is meg lehet vásárolni. A buszsofőrnél vásárolt jegy 4 lejbe kerül.

Az 5-ös számú járat hétköznap délutánonként, 15 órától 21 óráig, minden egész órában indul a végállomástól a vasútállomásig, majd az Aréna felé. Visszafelé 15:30-tól kezdődően szintén óránként közlekednek a buszok, az utolsó járat 21:30-kor indul a Sepsi Arénától a belvárosba. Hétvégeken az Aréna felé 10 órától este 9 óráig közlekednek az autóbuszok.

Fedett műjégpálya a korcsolyázni vágyók számára

Októberben nyílt meg a Sepsi Aréna melletti sátorfedeles műjégpálya a nagyközönség számára, mindazok akik korcsolyázni szeretnének az 5-ös számú buszjárattal is eljuthatnak a helyszínre.

A korcsolyapályán szerdán és pénteken este van lehetőség korcsolyázni, 19:30 és 21:30 óra között. Szombaton és vasárnap délelőtt is, 11:00 és 13:00 óra között, valamint délután 19:00 és 21:00 óra között lehet csúszkálni a jégpályán.

A teljes árú jegy 9 lejbe kerül, a gyermekek és a nyugdíjasok 6 lejért korcsolyázhatnak. Korcsolyabérlésre is van lehetőség, a szolgáltatás ára 10 lejbe kerül.