A karácsonyi és újévi ünnepségek időszakában kalandvonattal közlekedhetnek a sepsiszentgyörgyiek és a városba látogatók a lakónegyedek és a főtéri karácsonyi vásár között, illetve hétvégeken a Sepsi Aréna melletti fedett jégpályához.

A Vadon Egyesület ünnepi különjáratokat indít december 16. és január 6. között, hogy izgalmasabbá tegye a téli időszakot a helyi lakosok és a turisták számára, hogy igazi karácsonyi hangulatú szerelvényen közelítsék meg a főtéren szervezett vásárt.

karácsonyi kalandvonat | fotók: Kristó Gothárd Hunor

A karácsonyi járat négy városnegyedből szállítja utasait a karácsonyi vásárba minden nap 16:00 és 19:00 óra között. A kalandvonat kényelmes ülésekkel és ünnepi zenével várja az érdeklődőket, hogy az utazás is része legyen a karácsonyi kalandnak. Demeter János a Vadon Egyesület ügyvezetője szerint a karácsonyi járat december 16 és 23-a között működik.

Ezeken a napokon a kalandvonat 16 órakor indul az Állomás negyedből, a vasútállomás előtti buszmegállóból-, 17 órakor a Szemerja negyedi Bertis üzlet előtti buszmegállóból-, 18 órakor indul a Csíki negyedi buszmegállóból, illetve 19 órakor az Olt negyedi, Nicolae Iorga utcai buszmegállóból. A kisvonat minden esetben a Bod Péter Megyei Könyvtár elé érkezik.

December 16. és január 6. között, szombatonként délelőtt a kalandvonat a Bod Péter Megyei Könyvtártól a Sepsi Aréna melletti korcsolyapályához szállítja a jeges sportok szerelmeseit. Ez a járat lehetőséget nyújt az érdeklődőnek, hogy könnyedén jussanak el a korcsolyapályához, és élvezzék a téli sportokat.

A különjáratok december 16., 23., 30. és január 6-án, szombatonként 10:15 órától indulnak a Bod Péter Megyei Könyvtár elől és a Sepsi Arénához érkeznek, míg visszafele 13:15-től lehet kisvonattal utazni a Sepsi Arénától a Bod Péter Megyei Könyvtárig. Jegyek a vonaton vásárolhatóak, felnőtteknek 12 lejért, gyereknek és nyugdíjasoknak 6 lejért.