“A kézdivásárhelyi terrorper egy mondvacsinált ügy amit a titkosszolgálatok kreáltak, a két kézdivásárhelyi férfit bizonyítékok nélkül ítélték el”, mutatott rá az elítéltek ügyvédje a román parlament emberi jogi bizottságának ülésén, számolt be Kulcsár Terza József.

A háromszéki képviselő a Sláger Rádiónak elmondta: nehezen tudta meggyőzni a román politikusokat, hogy tűzzék napirendre a kérdést. Hozzátette: a Beke-Szőcs ügyben lezajlott meghallgatás legfontosabb mozzanata volt az elítéltek ügyvédjének felszólalása, amely azért is hatásos volt, hogy a román parlament bizottságában egy román ember mondta ki, hogy az ügyet a titkosszolgálatok kreálták, a két férfit bizonyítékok nélkül ítélték el.

Benkő Erika és Kulcsár Terza József háromszéki parlamenti képviselők | Sláger Rádió

Az ülésen Benkő Erika sepsiszentgyörgyi képviselő arról beszélt, hogy a magyar közösség visszautasítja a „székely terrorizmusról” szóló diskurzust. Az emberi jogi bizottság eldöntötte, hogy átirattal keresi meg a Nép Ügyvédjét és az Emberi Jogok Intézetét és az emberi jogi bizottság elítéltekkel és fogvatartottakkal foglalkozó albizottsága felkeresi a csíkszeredai börtönt és a helyszínen tájékozódik a fogvatartottak életkörülményeiről.