Ezen a héten elkezdik felújítani a rendkívül rossz állapotban lévő Sepsibükszád és Bálványosfürdő közti útszakasz egy részét. Az Országos Út- és Hídügyi Igazgatóság gondnokságában lévő 14 kilométeres útszakasz a kátyúk miatt nehezen járható, de emellett hat helyen beszakadt ezért a támfalakat is meg kell erősíteni.

A 11-es és 12-es országutakat összekötő szakasz korszerűsítése azért is fontos, mert az Olt menti települések irányából ezen lehet megközelíteni a turizmus szempontjából fontos helyszíneket mint Bálványosfürdő és a Szent Anna tó. Emellett a júniusi áradások során beszakadt a Kézdivásárhelyt Csíkszeredával összekötő, Kászonokon át vezető út, ezért a felsőháromszékieknek a Bálványos – Bükszád útvonal maradt, amely viszont rendkívül romos állapotban van.

Kovászna megye tanácsának elnöke, Tamás Sándor az önkormányzat legutóbbi ülésén bejelentette, hogy az országos útügy ezen a héten kezdi el az út részleges javítását. Sepsibükszád Bálványos felőli kijáratánál négy kilométeres szakaszon marják fel a meglévő útburkolatot és várhatóan két héten belül új aszfaltszőnyeget öntenek. Ezt megelőzően elvégezték az előkészítő munkálatokat és kitakarították a sáncokat, és várhatóan más útmegerősítési munkálatokat is elvégeznek.

A Kézdivásárhely – Bálványosfürdő – Sepsibükszád útszakaszt évekkel ezelőtt adta át a háromszéki önkormányzat az országos útügy gondnokságába, mivel számítások szerint 25 millió euróba kerül a teljes útszakasz rehabilitálása. A teljes felújítás így sem lett gördülékenyebb hiszen eddig a Kézdivásárhely és Bálványos közti 18 kilométeres szakaszra kerül új aszfalt, idén pedig csak részben újítják fel a Bükszád – Bálványos szakaszt.