Beke István családja és ügyvédje a bíróság hivatalos indoklását várja, addig nem tehetnek további jogi lépéseket. Beke Csilla a bebörtönzött kézdivásárhelyi férfi felesége a Sláger Rádiónak elmondta: attól tartanak, a legfelsőbb bíróság szándékosan húzza majd az időt, amíg kézbesíti az ítéletről szóló indoklást.

Ugyanakkor a család, és a jogi képviselőjük abban bízik, hogy az indoklás ismeretében óvást nyújthatnak be, arra hivatkozva, hogy a legutolsó tárgyaláson az ügyészség kérte a vád besorolásának megváltoztatását – mondta Beke Csilla.

Hozzátette, bár kötelező lenne, nem értesítették, amikor Sepsiszentgyörgyről átszállították férjét a feketehalmi börtönbe és csütörtök délig nem is tudott beszélni vele. Ugyankkor értékelte, hogy a kézdivásárhelyi rendőrség civilizált körülmények között vitte el Beke Istvánt, hogy ne tegyék ki a gyerekeket újra annak a traumának, hogy az álarcosok rájuk törik az ajtót.

Beke Csilla úgy nyilatkozott a Sláger Rádiónak: az alapfokú döntés után azt hitték van egy szemernyi igazság, de már nem bíznak az igazságszolgáltatásban. „Az ad erőt, hogy nagyon sokan mellettünk állnak”- mondta Beke Csilla.