Huszonöt nagy méretű székely zászló lobog Sepsiszéken, a Sepsiszéki Székely Tanács adománya jóvoltából. A zászlókat elsősorban templomok előtt állították fel, de előfordul, hogy magánterületen tűzték ki. Mozgatható tartószerkezettel együtt adományozták, ezek felállításához ugyanis nem kell építkezési engedély, sőt ha feljelentés nyomán bírósági ítélet születik az eltávolításukról, néhány méterrel arrébb költöztethetők a négy betonlappal rögzített rudak, mondta el a Sláger Rádiónak Gazda Zoltán.

A Sepsiszéki Székely Tanács elnöke szerint közterületen már csak elvétve akadnak székely zászlók, ezek többségét a feljelentések nyomán kénytelenek voltak eltávolítani. Ha közterületről száműzték a zászlóinkat, akkor templomok udvarán, magánterületen húzzuk fel, általában a települések központjában, szögezte le Gazda Zoltán.

Sepsiszéken Bikfalván, Uzonban kettőt, Lisznyóban, Málnáson, Étfalvazoltánban, Mikóújfaluban, Rétyen, Bitán, Szacsván, Egerpatakon, Komollón, Oltszemen, Kökösben, Gidófalván, Angyaloson, Fotosmartonoson, Sepsimogyoróson, Sepsiszentkirályon, Maksán, Eresztevényben, Szentivánlaborfalván, Sepsiillyefalván avattak ünnepélyes keretek között adomány-zászlót.

A zászlókat és a tartórudakat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával vásárolták, újra pályáznak, hogy a többi székely széken is elindíthassák az akciót.