Gyorssegélyt folyósít Kovászna Megye Tanácsa az árvízkárosultaknak. Tamás Sándor a háromszéki közgyűlés elnöke a Sláger Rádiónak elmondta, a prefektúrával közösen kormányhatározat- tervezetet dolgoznak ki az árvízkárok megtérítésére, ám ez egy hosszú folyamat, nem lehet kiszámítani, hogy mikor lesz ebből pénz, ezért a megyei önkormányzat gyorssegélyt utal ki azoknak, akiknek erre sürgősen szükségük van.

Jelenleg a helyi katasztrófavédelmi bizottságok összesítik a károkat, a jelentést jóvá kell hagyja a megyei bizottság, ezután készülhet el a kormányhatározat- tervezet, ami a kormányülés napirendjére kell kerüljön, részletezte a tanácselnök. Addig is a hónap végi tanácsülésen szavaznak a helyi gyorssegély folyósításáról.

Az Erdővidéket is sújtó áradások következtében kárt szenvedő gazdákat segítené a Háromszéki Ifjúsági Tanács is. Háromszéken több száz mezőgazdasági terület került víz alá, háztartásokat öntött el a víz, hidakban, utakban is kárt tett, embereket, állatokat kellett menekíteni, és időszakosan utakat zártak le a múlt heti áradás során.