A fagy miatt kedden, meghatározatlan időre bezárt a bodoki polgármesteri hivatal. Fodor István polgármester szerint meghibásodott a községházát kiszolgáló kazán, ezért az épületben nem lehet fűteni, így kénytelen volt hazaküldeni az alkalmazottakat és lakatot tenni a polgármesteri hivatalra, amelynek bejáratára hirdetést tűztek ki, amelyben értesítik a lakosságot a helyzetről.

A probléma a lehető legrosszabb időben történt, hiszen a hidegben nem lehet dolgozni, holott ebben az időszakban sok lakos keresi fel a községházát, mivel most kell kiváltani a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) által kért igazolásokat, de sokan most szeretnének helyi adót fizetni, hogy részesülhessenek az év eleji kedvezményben.

A bodoki elöljáró szerint az elromlott kazánt kénytelenek kicserélni, ez pedig akár egy hónapig is eltarthat a közbeszerzés miatt. Fodor István magyarázata szerint az önkormányzat nem tud egyik napról a másikra megvásárolni egy új kazánt, mivel az nem szerepelt a beruházási tervben, így tanácshatározatot kell erről elfogadni majd közbeszerzést kell szervezni, ez számítása szerint egy hónapig is eltarthat.

A bodoki polgármester elégedetlen ezzel a rendszerrel mivel elmondása szerint nem normális az, hogy egy választott elöljárónak annyi szabadkeze sincs, hogy a lakosságtól begyűjtött adóból ilyen kényszerhelyzetben egy kazánt vásároljon.