A Kovászna megyei Angyaloson elfagyott a vízvezeték, a víztartály és a martonosi nyomásfokozó közti szakaszon. Kedden a faluban 165 család maradt ivóvíz nélkül, ezért a Közüzemek Rt. kérésre autóval szállít ivóvizet.

Fejér Sándor a szolgáltató igazgatója a Sláger Rádiónak elmondta, az jelent gondot, hogy Háromszéken 110 centiméteren van a fagypont, afelett elfagynak a vezetékek, viszont a rendszer egy részét 50- 60 centiméter mélységbe fektették le. Fejér Sándor szerint a községi vízvezeték hálózatok az önkormányzatok megrendelésére épültek ki, azokat később vette át és működteti a Közművek Rt.

A Közművek vezetősége: Fejér Sándor igazgató és Kozsokár Attila aligazgató | Fotó: Kovács Zsolt

Hozzátette, Angyaloson nehézkes a probléma megoldása, mert nem tudják felásni a fagyott földet és melegíteni a polietilén csöveket. Próbálkoznak a nyomás növelésével és a csapok melegítésével próbálkoznak és remények szerint szerdára megoldják a problémát.

Háromszéken tavaly az Angyalos melletti Gidófalván fagyot el a vízvezeték és több tucat család marad hetekre vízellátás nélkül. Korábban Sepsiszentgyörgyön is fagytak el vízórák a nem megfelelően szigetelt aknákban. Fejér Sándor javasolja, hogy a ritkán vagy egyáltalán nem használt vízóra aknákat le kell takarni hőszigetelő anyaggal.