Villanyrezsóval melegítik a bodoki polgármesteri hivatal két irodáját, hogy ki tudják szolgálni az önkormányzathoz forduló lakosságot. Mint arról beszámoltunk kedden kénytelenek voltak lakatot tenni a háromszéki község polgármesteri hivatalára, miután elromlott az épületet kiszolgáló kazán és nem tudták biztosítani a fűtést.

Fodor István polgármester szerint, mivel a közbeszerzés miatt akár egy hónapig is eltarthat, amíg az új kazánt felszerelik, áthidaló megoldásként szerdán villanyrezsókat vittek a hivatalba és két irodában próbálják elvégezni a teendőket. A következő napokban a községházába felszerelnek egy magáncégtől kölcsön kapott kazánt, amelyet majd visszaadnak, amikor az új berendezést meg tudják vásárolni.

Fodor István szerint nem tehetik meg, hogy hosszabb időre bezárják a községházát, hiszen érkeznek a bodoki, zaláni, oltszemi lakosok adót fizetni, hogy részesülhessenek az év eleji kedvezményekben, illetve a gazdáknak ki kell állítani az APIA támogatásokhoz szükséges igazolásokat.

Fodor István bírálta a jelenlegi rendszert, amely miatt nem teheti meg, hogy az önkormányzat rendelkezésére álló pénzből megvásároljon egy kazánt, mivel az nem volt előirányozva az idei beruházási tervben. „Polgármester vagyok, nem kártyavető”, mutatott rá Fodor István, aki kifejtette: nem tudhatta a beruházási terv elfogadásakor, hogy idén februárban elromlik a kazán.

Most következik, hogy tanácshatározatot fogadjanak el erről, amit jóvá kell hagynia az adóhivatalnak majd közbeszerzést kell kiírni, ami eltarthat egy hónapig, vagyis amíg kitavaszodik. A bodoki polgármester szerint nem normális az, hogy egy választott elöljárónak annyi szabadkeze sincs, hogy a lakosságtól begyűjtött adóból ilyen kényszerhelyzetben egy kazánt vásároljon.