Intenzív és innovatív mozgásvilág és sajátos térhasználat jellemzi a sepsiszentgyörgyi M Studio mozgásszínház legújabb előadását. A „Lift – boys will be boys” című darabot az a Fehér Ferenc táncművész-koreográfus rendezte, aki már három sikeres produkciót – a Kampf (2013), a Személyazonosság (2015) és A Jó, a Rossz és a K**va anyád (2016) előadásokat – jegyezte a sepsiszentgyörgyi mozgásszínház repertoárjában.

A fiúk már csak ilyenek című darab az üzleti szféra világába kalauzol, az irodaházakba, ahol az emberek álarc mögé bújnak, és szinte soha nem lehetnek igazán önmaguk. Talán csak a liftben, ahol két emelet között az üzletemberekből kis ideig újra gyerekekké, fiúkká válhatnak. Fehér Ferenc rendező-koreográfus hangsúlyozta, hogy az előadás az értelmezési lehetőségeket nem szűkíti le az adott sztori keretei közé.

M Studio – Lift | Fotó: Barabás Zsolt

„A lift a legkisebb olyan tér, ahol szorosan lehetünk egymás mellett anélkül, hogy kapcsolatba kerülnénk. A lift mindig tart valahová. Mehet fölfelé, mehet lefelé, de ha egyszer csak elakad, akkor bármi megtörténhet.” – összegzett a rendező. A darab rendhagyó térhasználattal él, a három szereplő, Deák Zoltán, Szekrényes László és Veres Nagy Attila mindössze kétszer két méteres térben játssza az előadást.

A fiúk már csak ilyenek című darabot február 22-én, csütörtökön 19 órától mutatják be a Háromszék Táncstúdióban.