Harminc díjat nyert a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis pálinkafőző a Sanct Georgius termékcsalád pálinkáival a Magyarországon megtartott Quintessence pálinkaversenyen. Dezső Tibor a sepsiszentgyörgyi pálinkárium társtulajdonosa a Sláger Rádiónak elmondta, öt Champion nagydíjat, 11 arany- és 11 ezüstérmet és 3 bronzérmet kaptak a pálinkáik, annyit mint az elmúlt két évben összesen.

Dezső Tibor harminc pálinkáját díjazták | Fotók: Quintessence Pálinkaverseny

Idén kategóriagyőztes lett a zellerpárlatuk, Champion díjat kapott a Potio cseresznye, szilva, feketeribizli pálinkája, valamint a feketeribizli likőr. Dezső Tibor elmondta, különösen büszke arra, hogy a szilvapálinkájuk már évek óta díjazott, idén pedig kategóriagyőztes lett, hiszen gyakran megkérdőjelezik az erdélyi, székelyföldi szilvapálinka minőségét, ám ezek a díjak bizonyítják, hogy élvonalbeli pálinkák is készülnek.

A Magyarországon 9-ik alkalommal szervezett Quintessence pálinkaversenyre idén rekordszámú nevezés érkezett, több mint 1700 italt neveztek be Magyarországról, Romániából, Szerbiából és Bulgáriából. A nevezett pálinkák és párlatok 311 nevezőtől, 162 településről származtak.

Dezső Tibor elégedetten nyugtázta, hogy az erdélyi pálinkafőzők is egyre bátrabbak, idén már többen neveztek, például Székelyudvarhelyről is van két díjazott pálinka, Hétfaluból egy ezüstérmes, és egy sepsiszentgyörgyi magánszemély érlelt borpárlatát is díjazták, ez hozzájárul az erdélyi pálinka jóhíréhez.