A sepsiszentgyörgyi Közüzemek május elsejétől néhány banival megemeli az ivóvíz és a csatornázás díjszabását azokban a háromszéki településeken, ahol szolgáltat. Kozsokár Attila igazgató szerint a díjszabás emelés összegét teljes egészében a hálózat fejlesztésére fordítják.

Magyarázata szerint az áremelkedés javarészét az infláció kompenzálása jelenti, a reál növekedés 3%, ezt az összeget teljes egészében a hálózat fejlesztésére fordítják. Kozsokár Attila a vízszolgáltató vállalat igazgatója szerint az ivóvíz ára szerdától köbméterenként 8,8 lej lesz a korábbi 8,01 lej helyett míg a szennyvíz köbméteréért 6,17 lejt kell fizetni az eddigi 5,62 lej helyett.

Kozsokár Attila
Kozsokár Attila a Közüzemek igazgatója | Fotó: Kovács Zsolt

Az igazgató indoklása szerint a Közüzemek minden pályázati lehetőséget megragad, de fontosnak tartják, hogy legyen saját fejlesztési alapjuk. Azt használták tavaly is Kovásznán, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Bodzafordulón a vízhálózat fejlesztésére. Erre akkor van szükség, amikor a helyi önkormányzat készül egy utca felújítására, akkor a vízszolgáltató a saját fejlesztési alapjából fizeti a vezetékek cseréjét, hogy később ezért a munkálatért ne kelljen feltörni az új aszfaltot.