Idén a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által felajánlott mind az öt kiválósági ösztöndíjat a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Nemzeti Gimnázium diákjai nyerték el. A 2009 óta minden évben meghirdetett kiválósági ösztöndíjra idén 4 iskola – a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen Líceum, a Plugor Sándor Művészeti Líceum és a Puskás Tivadar Szaklíceum – 13 utolsó éves diákja pályázott.

A városháza honlapján közzétett eredmények szerint a Székely Mikó Kollégium öt diákja érte el a legmagasabb pontszámot, így idén ők részesülnek az önkormányzat pénzdíjazásában. A fejenként 5000 lej értékű ösztöndíjakat hagyományosan a városi tanács decemberi évzáró ülésén adják majd át. Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2009 óta adományoz minden évben ösztöndíjakat a város tanulóinak, azzal a céllal, hogy ösztönözze és jutalmazza azokat a fiatalokat, akik kimagasló eredményeket érnek el a tanulmányaik során.

Archív fotó

A kiválósági ösztöndíjak értékét idén az eddigi 3000 lejről 5000 lejre emelték. Az indokolás szerint a pályázati kritériumok teljesítése jelentős anyagi befektetéssel jár, az értékeket és a tudást pedig megfelelően meg kell jutalmazni. A pontszám megállapításakor figyelembe veszik a diákok általános tanulmányi átlaga mellett a tantárgyversenyeken való részvételt és az azokon elért eredményeket, továbbá a diákok szervezői készségét és önkéntes, társadalmi tevékenységeiket.