A sepsiszentgyörgyi városháza adatai szerint tavaly összesen 1.318 újszülöttet anyakönyveztek, közülük 214 kisbabának a háromszéki megyeszékhelyen van a lakhelye, a többi 1.104 csecsemőt a városban anyakönyvezték, de más településen van a lakhelyük.

A sepsiszentgyörgyi kórházban az elmúlt esztendőben 476 fiú és 406 lány született. A kórház adatai szerint a legtöbb kisbaba júniusban jött világra, míg a legkevesebben februárban születtek. A lányos szülők körében töretlenül népszerű az Anna név, tavaly is ez volt a leggyakrabban választott női név Sepsiszentgyörgyön, míg a fiúk esetében a Krisztiánt választották legtöbbször. Emellett népszerűek voltak még a Dominik, Mátyás, Ádám, Bence, Márk, Milán és Tamara nevek is.

Az elmúlt években akadtak szülők, akik a térség hagyományaitól elrugaszkodva adtak nevet újszülötteiknek. Ilyenek voltak a Leo-Eros-Rei, Luca-Nektarios vagy a Ziva-Elektra-Rain nevek. Romániában nincs hivatalos utónévjegyzék, ezért a szülők fantáziájának csak az szab határt, hogy nem jegyezhetőek be olyan keresztnevek amelyek nevetségesek, obszcének, vagy közbotrányt okozhatnak.

A személyi nyilvántartó adatai szerint tavaly 207-en kötöttek házasságot Sepsiszentgyörgyön.