Tavaly a Kristóf, a Dorka és az Anna voltak a legnépszerűbb keresztnevek a Sepsiszentgyörgyön anyakönyvezett kisbabák körében. A háromszéki megyeszékhelyen tavaly anyakönyvezett csecsemők összesen 327 különböző keresztnevet kaptak.

A legnépszerűbb fiúnév a Kristóf volt, öt kisfiút neveztek így, a lányoknál a Dorka és az Anna vezet, négy- négy kislányt hívnak így, ám ők még kaptak egy másik keresztnevet is, például Anna-Lea vagy Dorka-Bella.

A fiúnevek népszerűségi listájának második helyén több név is van: így a Tamás, Dávid, Csanád, Márton, Dominik, Krisztián és Bence neveket adták leggyakrabban gyerekeiknek a sepsiszentgyörgyi szülők. A lányoknál népszerűek még a Maya, Panka és a Zoé nevek.

Sepsiszentgyörgyön ritkán anyakönyveznek idegen hangzású neveket, ám tavaly kétszer is előfordult a Kemal, de született egy Amina, egy Armandó-Nikolasz, egy Brandon, egy Rikárdó és egy Efrem is.

2018-ban a sepsiszentgyörgyi városházán összesen 1382 babát anyakönyveztek, közülük 327 volt sepsiszentgyörgyi lakhelyű, a többiek a megyeszékhelyi kórházban születtek ugyan, de más településeken laknak. Tavaly a legtöbb csecsemő júliusban és októberben született, legkevesebb pedig áprilisban jött világra.