Idén negyedik alkalommal hirdette meg karácsonyi kihívását a Máltai Szeretetszolgálat, amely a sepsiszentgyörgyi diákokat szólítja meg jótékonysági akciójával és azt kéri: gyűjtsenek ajándék dobozokat rászoruló gyerekek számára.

A „Christmas Challenge! Let’s win together!” nevű adománygyűjtő akció iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, állapítja meg a kezdeményező sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat, amely szerint a kezdeményezés elsősorban a hátrányos helyzetű gyerekért jött létre, hogy ők is részesülhessenek abból az örömből, amit egy apró karácsonyi ajándék jelenthet a fa alatt.

Az előző években háromszéki osztályközösségek és egyéni adakozók segítségével meglepetést okozhattak a rászoruló gyerekeknek. Tavaly például 1000 ajándékdobozt sikerült gyűjteni, ami sokkal több mint ezer mosolyt is adott a rászoruló családoknak.

A „karácsonyi kihívás” elsősorban a sepsiszentgyörgyi osztályközösségeknek szól, akik 0-4, 5-6, 7-8, 9-10 és 11-12 osztályos tanulók kategóriájában nevezhetnek be. A nevezéshez mindössze annyi szükséges, hogy az osztály létszámának a fele +1 csomagot összegyűjtsenek december 21-ig. A kihívást sikeresen teljesítő sepsiszentgyörgyi osztályközösségek között a legtöbb ajándékot összegyűjtőket kategóriánként díjazzák december 22-én. A legtöbb adományt összegyűjtő osztályközösségek idén egy-egy pörgős és élménydús csapatösszerázó napot nyerhetnek.

cipősdoboz ajándékok | fotók: Máltai Szeretetszolgálat

A Máltai Szeretetszolgálat a háromszéki megyeszékhely területén 3 helyszínen hoz létre ajándékdoboz gyűjtőpontokat, a város központjában a kőszínpadnál, az új-negyedi Bertis üzlet előtt és az Olt negyedi Amigo üzlet előtt. Ezeken a helyszíneken december 19 és 21-e között, délután 5 órától és 7 óráig lehet leadni a rászorulóknak szánt karácsonyi ajándékokat. Ugyanezeken a helyszíneken regisztrálják a karácsonyi kihívásban részt vevő osztályközösségeket, de ha valaki egyénileg szeretne adományozni, ugyanott megteheti.

Az ajándék cipős dobozokba tanfelszerelést, tisztálkodási felszerelést, kisebb ruhaneműket, illetve édességeket várnak, illetve arra kérik a résztvevőket, hogy ne tegyenek semmi romlandó dolgot a csomagokba. Minden csomagra tüntessék fel, hogy melyik korosztálynak, illetve fiúnak vagy lánynak szánt a csomag. Ugyanakkor várják a „hogyan készült” képeket és videókat a csapatmunkáról, a dobozok készítéséről.