Számos hátrányos helyzetben élő gyerek soha nem hagyta el lakóhelyét, számukra a világ csak fényképekről, filmekből vagy mások elbeszéléseiből ismert. A sepsiszentgyörgyi Turul Iroda adománygyűjtő kampányt kezdeményezett, hogy „ablakot nyisson a világra” a háromszéki szegény gyerekeknek.

A „Helyem a világban” projekt lehetővé teszi a közösség tagjainak, hogy mindössze 2 euró adományozásával, amelyet egy egyszerű SMS elküldésével a 8834-es telefonszámra lehet elküldeni, hozzájáruljanak a hátrányos helyzetű gyerekek számára szervezett egynapos kirándulásokhoz.

Az adománygyűjtő kampányban vidékről a nagyajtai, középajtai-, míg városokról a baróti, kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi 7 és 14 év közti szegény sorú gyermekek számára tennék lehetővé, hogy felfedezzék a világot, tapasztalatokat szerezzenek, és új perspektívát kapjanak az életről és környezetükről.

Sopoian Réka projektmenedzser szerint fontos, hogy ezek a gyermekek lehetőséget kapjanak új élményekre és tapasztalatokra, hiszen sokan közülük soha nem hagyták el lakóhelyüket. A „Helyem a világban” adománygyűjtő kampány célja, hogy 1000 SMS érkezzen, amellyel 1800 eurót gyűjtenének, hogy a gyerekek részt vehessenek egy-két egynapos kirándulásokon, amelyek hozzájárulnak a határaikról és a környezetről való gondolkodásuk fejlődéséhez.

A Turul Iroda egyesület képviselői remélik, hogy kampányuk felébreszti a háromszékiekben az együttműködési szándékot, hogy hozzájáruljanak a megye hátrányos helyzetű gyermekeinek oktatási fejlődéséhez. „Szeretnénk rávilágítani arra, hogy minden kis összeg változást hozhat”, fogalmazta meg Sopoian Réka.